EMS TEHNOLOGIJA

EMS tehnologija telesu omogoča intenzivno mišično delo, ki deluje kot redno treniranje, vendar traja krajši čas, ščiti sklepe in deluje hkrati na površini in globljih mišičnih delih. Ta način dela se uporablja za rehabilitacijo in nadomestilo prekomerne športne aktivnosti. Vsem pa hkrati daje možnost hitrega dosega napredka, ki običajno traja nekaj let.

XBody vadba

XBody popolna telesna vadba

Električni mišični stimulator (EMS) pomaga v času treninga vzpodbuditi celotno aktiviranje vseh skupin mišic v telesu. V 20. minutah treninga EMS na celotnem teleso povzroči 150-krat več mišične kontrakcije, kar pomeni da se telo bolj intenzivno odziva. Tipična 20. minutna vadba z EMS tehnologijo je torej primerjiva 90. minutni kasični vadbi.

xBody povezava možganskih mišic

Za razliko od konvencionalnega treninga, kjer je potrebna zavestna povezava za učinkovito doseganje cilja pri EMS s pomočjo električnega signala telesu olajšamo ta napor. Pri konvencionalnem treningu nevrološke poti običajno trajajo od 5-7 tednov za razvoj. Pri EMS pa se te poti odprejo že po tretjem obisku našega studia.

XBody vadba
XBody vadba

Pozitivni učinki EMS tehnologije

Cilj izgradnje mišic: Elektrode so popolnoma gladke na povšini telesa in zahvaljujoč temu vsak impulz zadane ciljno mišico, tako da ni možnosti nepravilne vadbe. Nadgradnja mišičnega sistema: Zunanji impulzi pomagajo šibkejšim mišicam na telesu enostavno obnovo le teh. Preprečuje težave pri skupnem nalaganju: Električni impulz ima neposreden učiek na mišico, zato je nevarnost celotne preobremenitve telesa odpravljena s tem. Izboljša oskrbo s krvjo okoliških tkiv: Črpanje mišic je eden od najboljših načinov za negovanje mišičnih celic. Zmanjšuje celolit: Zdravljenje proti celolitu potrebuje aktivnost, ki ga XBody obdeluje globinsko in površinsko in s tem omogoča hitrejše rešitve. Izboljšava telesne drže: električni impulzi dosežejo mišične stailizatorje in jih prisilijo k delovanju.